Продукт

NANOX Recuplex, 800 gr.

79,00 лв.

NANOX RECUPLEX е професионална напитка за възстановяване, която предлага оптимален баланс между въглехидрати, протеини и електролити.

Нов продукт

Количество

Активните спортисти губят вода и електролити по време на тренировка или състезание и изразходват много енергия, което води до изчерпване на резервите от въглехидрати и протеини.
Така, че всяка професионална напитка за възстановяване има за цел попълване на всички тези елементи по ефективен начин и трябва да вкара в организма:
Вода, с цел да се компенсира загубата на течности
Въглехидрати, с цел възстановяване запасите от гликоген
Протеини, които да върнат резервите на аминокиселини до правилно ниво
Електролити за възстановяване на солевия баланс на организма и ускоряване на рехидратацията
Правилният баланс на всички тези елементи в една напитка е много важен. Прекомерната добавка на сол по време на или след тренировка може да доведе до стомашно-чревни смущения, причинява увреждане на баланса на течности и може да причини спазми. Твърде високото количество въглехидрати забавя изпразването на стомаха, което води до чувство на тежест, и се забавя усвояването на течностите. Така че оптималният баланс между четирите основни елементи в една напитка за възстановяване е изключително важен!
NANOX RECUPLEX е професионална напитка за възстановяване, която предлага оптимален баланс между въглехидрати, протеини и електролити.
На първо място, RECUPLEX е изотонична напитка с осмоларитет от 250 mOsmol /л, което отговаря на осмоларитета на здраво, добре хидратирано тяло в покой. Този изотоничен характер е най-добрата гаранция за правилното и бързо усвояване на вода при пиене и за ускоряване на възстановяването. Един спортист, който губи между 3-6 % течност ще има спад в издръжливостта и силата с почти 30% и ще се нуждае от продължително време за възстановяване, освен ако не прави перфектна рехидратация след тренировка.
RECUPLEX представя 54 грама въглехидрати на литър напитка. В идеалния случай възстановяващата напитка съдържа между 40 и 80 грама въглехидрати, разделени на бързо, средно и бавно абсорбиращи се въглехидрати. RECUPLEX съдържа декстроза, фруктоза, захароза, малтодекстрин, царевична скорбяла и два модерни с продължително действие въглехидрати: палатиноза и трехалоза.
Това дава пълен спектър от въглехидрати за цялостно попълване на гликогена и енергията. Шведски изследователи демонстрират, че попълване със смес от повече от 5 въглехидрати води до зареждане с повече от 60% гликогенов резерв в сравнение с по-малко от 20% декстроза или малтодекстрин самостоятелно.
RECUPLEX съдържа 21% протеин с PEPTOPRO®, ултра хидролизиран казеин протеин като основен източник, заедно със суроватъчен изолат и с L-глутамин за максимално възстановяване на аминокиселините.
Накрая RECUPLEX съдържа оптимизирана комбинация от електролити за подобряване на храносмилането и усвояването на въглехидратите и водата. Електролитите имат двойно лице: след интензивни физически усилия е нужно да запълним запасите от електролити, но твърде високата концентрация на електролити има отрицателен ефект и забавя изпразването на стомаха.
Натрият е един от основните електролити и е необходим в състава на всяка добра напитка за възстановяване. За абсорбцията на всяка молекула глюкоза е нужна молекула натрий. Натрият и глюкозата заедно стимулират поемането на водата.
RECUPLEX съдържа малка част натриев хлорид и голяма порция натриев цитрат, и по този начин е богат на натрий, но беден на хлор.
Препоръчителен прием: Разтворете 40 грама прах (1 мерителна лъжичка) в 500 мл вода, за да получите изотонична напитка. Приемайте преди и по време на физическо натоварване.
Опаковка: 800 г

Напишете отзив

NANOX Recuplex, 800 gr.

NANOX Recuplex, 800 gr.

NANOX RECUPLEX е професионална напитка за възстановяване, която предлага оптимален баланс между въглехидрати, протеини и електролити.

Свързани продукти

32,30 лв. 38,00 лв. -15%

L-глутаминът е най-често срещаща се в скелетните мускули на човека аминокиселина в свободна форма. Той поддържа силата на мускулните тъкани като ограничава разпадането на протеините чрез способността си да задържа азотния оксид и да стимулира синтеза на гликогена и белтъците.

13,00 лв.

NUTRND HIGH PROTEIN CHIPS - Висококачествен протеинов чипс създаден от растителни източници.

49,00 лв.

DIET PROTEIN на NUTREND е идеалният суплемент по време на диета. Този продукт може да замести част от дневните хранения и благодарение на това може да контролира приема на хранителни вещества в оргазнизма. 

39,10 лв. 46,00 лв. -15%

MUTANT Glutamine е следтренировъчен продукт за възстановяване и издръжливост. Идеален е за между храненията и преди лягане за изхранване на мускула и възстановяваре на енергията.

52,00 лв. 65,00 лв. -20%

MCT Oil от MUTANT предоставя висококачествени средноверижни триглицериди.

68,80 лв. 86,00 лв. -20%

Mutant Rehab - надеждния избор за всекидневен анаболен мускулен растеж и възстановяване.

72,00 лв. 90,00 лв. -20%

Mutant Test - Повдига нивата на тестостерона след 12часа. Целта е мускулна маса и сила.

39,10 лв. 46,00 лв. -15%

PVL D-Aspartic Acid e изĸлючитeлнo eфиĸacнa xpaнитeлнa дoбaвĸa cъc cъдъpжaниe нa acпapтaнoвa ĸиceлинa, ĸoятo yвeличaвa cинтeзa нa тecтocтepoн, пoвишaвa cилaтa и нacъpчaвa pacтeжa нa мycĸyлнa мaca.

29,00 лв.

Предназначен за: увеличаване на силата на трениращият, максимална физическа издръжливост, намаляване на мускулната умора, висока интензивност при тренировка.

34,00 лв.

L-глyтaмин e aминoĸиceлинa, ĸoятo пoдпoмaгa мycĸyлния pacтeж, зaщитaвa и възcтaнoвявa мycĸyлнaтa мaca (aнтиĸaтaбoлeн eфeĸт), cтимyлиpa oбpaзyвaнeтo нa глиĸoгeн, пoвишaвa имyнитeтa и cпoмaгa зa pacтeжa нa мycĸyлитe.

63,00 лв.

Koмбинaциятa oт л-лeвцинът, ĸoйтo имa aнти-ĸaтaбoлeн eфeĸт и л-apгининът, ĸoйтo cтимyлиpa ecтecтвeнoтo пpoизвoдcтвo нa xopмoнa нa pacтeжa пpeвpъщa GLUТАМІNЕ МЕGА ЅТRОNG РОWDЕR в eдин oт нaй-eфeĸтивнитe пpoдyĸти зa пoĸaчвaнe нa чиcтa мycĸyлнa мaca.

77,00 лв.

NUTREND GLUTAMINE e 100% чист L-Глутамин под формата на прах. Редовната употреба на L-Глутамин предпазва мускулните влакна от увреждане, подпомага имунната система и ускорява възстановяването след тренировка.

50,00 лв.

NUTREND GLUTAMINE e 100% чист L-Глутамин под формата на прах. Редовната употреба на L-Глутамин предпазва мускулните влакна от увреждане, подпомага имунната система и ускорява възстановяването след тренировка.

30,00 лв.

Тауринът е широкоразпространена аминокиселина в човешкия организъм. Участва в транспорта на аминокиселините към мускулните клетки, като по този начин ускорява възстановителните процеси след физическо натоварване. Подобрява концентрацията и повишава издържливостта по време на тренировка.

40,00 лв.

Moдepнa xpaнитeлнa дoбaвĸa c aнти-ĸaтaбoлнo дeйcтвиe, пoдxoдящa зa xopa, пoдлoжeни нa физичecĸи и пcиxичecĸи cтpec. Πoмaгa зa пoддъpжaнe нa ĸoнцeнтpaциятa пo вpeмe нa физичecĸa и yмcтвeнa aĸтивнocт. Cпoмaгa зa пoвишaвaнe нa мoтивaциятa и cтимyлa зa тpeниpoвĸa, ycĸopявa възcтaнoвявaнeтo, пoдoбpявa cпopтнитe peзyлтaти.

41,00 лв.

Екстракт от билката Tribulus Terrestris, позната като “естествена виагра” заради високото си съдържание на растителни сапонини – естествен стимулант на тестостерона.

115,00 лв.

Bиcoĸo eфeĸтивeн cтaндapтизиpaн eĸcтpaĸт oт Лeвзeя (Rароntісum саrthаmоіdеѕ), cъдъpжaщ 90% eĸдиcтepoн. Униĸaлeн пpoдyĸт зa пoддъpжaнe нa дългocpoчeн aнaбoлeн eфeĸт.

60,00 лв.

Bиcoĸo eфeĸтивeн cтaндapтизиpaн eĸcтpaĸт oт Лeвзeя (Rароntісum саrthаmоіdеѕ), cъдъpжaщ 90% eĸдиcтepoн. Униĸaлeн пpoдyĸт зa пoддъpжaнe нa дългocpoчeн aнaбoлeн eфeĸт.

100,00 лв.

Това е най-силната комбинация от високоефективни компоненти, които ще ви дадат всичко необходимо при интензивно физическо натоварване.

109,00 лв.

JAKCOM B3 e смарт водо- и прахоустойчива фитнес гривна с уникалната възможност да се използва и като хендсфри слушалка за разговори посредство bluetooth връзка с мобилния телефон. Гривната включва множество функции: Час, Дата, Заряд на батерията, Педометър, Изразходвани калории, Изминато разстояние, Време на сън, Сърдечна честота, Алармен часовник,...

50,00 лв.

Arginine & Ornithine е формула, която е създадена специално за подпомагане секрецията на растежния хормон

50,00 лв.

Спирулината е заемала огромна част в менюто на древните ацтеки и африкански племена. Тази зелена храна притежава намаляващи холестерола, антивирусни и антимутагенни свойства. Спирулинатa се счита за един от най-добрите източници на протеин (представлява повече от 60% от масата й).

28,00 лв.

Спирулината е заемала огромна част в менюто на древните ацтеки и африкански племена. Тази зелена храна притежава намаляващи холестерола, антивирусни и антимутагенни свойства. Спирулинаta се счита за един от най-добрите източници на протеин (представлява повече от 60% от масата й).

60,00 лв.

Tribulus Terrestris е една популярна билка, която още от минали времена се свързва с мъжката сила, издръжливост и потентност.

42,00 лв.

Tribulus Terrestris е една популярна билка, която още от минали времена се свързва с мъжката сила, издръжливост и потентност.