Продукт

NANOX Recuplex, 800 gr.

79,00 лв.

NANOX RECUPLEX е професионална напитка за възстановяване, която предлага оптимален баланс между въглехидрати, протеини и електролити.

Нов продукт

Количество

Активните спортисти губят вода и електролити по време на тренировка или състезание и изразходват много енергия, което води до изчерпване на резервите от въглехидрати и протеини.
Така, че всяка професионална напитка за възстановяване има за цел попълване на всички тези елементи по ефективен начин и трябва да вкара в организма:
Вода, с цел да се компенсира загубата на течности
Въглехидрати, с цел възстановяване запасите от гликоген
Протеини, които да върнат резервите на аминокиселини до правилно ниво
Електролити за възстановяване на солевия баланс на организма и ускоряване на рехидратацията
Правилният баланс на всички тези елементи в една напитка е много важен. Прекомерната добавка на сол по време на или след тренировка може да доведе до стомашно-чревни смущения, причинява увреждане на баланса на течности и може да причини спазми. Твърде високото количество въглехидрати забавя изпразването на стомаха, което води до чувство на тежест, и се забавя усвояването на течностите. Така че оптималният баланс между четирите основни елементи в една напитка за възстановяване е изключително важен!
NANOX RECUPLEX е професионална напитка за възстановяване, която предлага оптимален баланс между въглехидрати, протеини и електролити.
На първо място, RECUPLEX е изотонична напитка с осмоларитет от 250 mOsmol /л, което отговаря на осмоларитета на здраво, добре хидратирано тяло в покой. Този изотоничен характер е най-добрата гаранция за правилното и бързо усвояване на вода при пиене и за ускоряване на възстановяването. Един спортист, който губи между 3-6 % течност ще има спад в издръжливостта и силата с почти 30% и ще се нуждае от продължително време за възстановяване, освен ако не прави перфектна рехидратация след тренировка.
RECUPLEX представя 54 грама въглехидрати на литър напитка. В идеалния случай възстановяващата напитка съдържа между 40 и 80 грама въглехидрати, разделени на бързо, средно и бавно абсорбиращи се въглехидрати. RECUPLEX съдържа декстроза, фруктоза, захароза, малтодекстрин, царевична скорбяла и два модерни с продължително действие въглехидрати: палатиноза и трехалоза.
Това дава пълен спектър от въглехидрати за цялостно попълване на гликогена и енергията. Шведски изследователи демонстрират, че попълване със смес от повече от 5 въглехидрати води до зареждане с повече от 60% гликогенов резерв в сравнение с по-малко от 20% декстроза или малтодекстрин самостоятелно.
RECUPLEX съдържа 21% протеин с PEPTOPRO®, ултра хидролизиран казеин протеин като основен източник, заедно със суроватъчен изолат и с L-глутамин за максимално възстановяване на аминокиселините.
Накрая RECUPLEX съдържа оптимизирана комбинация от електролити за подобряване на храносмилането и усвояването на въглехидратите и водата. Електролитите имат двойно лице: след интензивни физически усилия е нужно да запълним запасите от електролити, но твърде високата концентрация на електролити има отрицателен ефект и забавя изпразването на стомаха.
Натрият е един от основните електролити и е необходим в състава на всяка добра напитка за възстановяване. За абсорбцията на всяка молекула глюкоза е нужна молекула натрий. Натрият и глюкозата заедно стимулират поемането на водата.
RECUPLEX съдържа малка част натриев хлорид и голяма порция натриев цитрат, и по този начин е богат на натрий, но беден на хлор.
Препоръчителен прием: Разтворете 40 грама прах (1 мерителна лъжичка) в 500 мл вода, за да получите изотонична напитка. Приемайте преди и по време на физическо натоварване.
Опаковка: 800 г

Напишете отзив

NANOX Recuplex, 800 gr.

NANOX Recuplex, 800 gr.

NANOX RECUPLEX е професионална напитка за възстановяване, която предлага оптимален баланс между въглехидрати, протеини и електролити.

Свързани продукти

72,00 лв.

Proflex® е изключително ефективен продукт за защита на ставите с двойно действие за опазване на мобилността и възстановяване на хрущяла.

41,00 лв.

Tribulus 750 съдържа най-висококачествен български екстракт от Tribulus Terrestris. Целта е да се стимулира организма да увеличи собствените си нива на тестостерон до това, което се смята за норма (+1000 ng/dl).

46,00 лв.

По време на тренировка увреждането на мускулите води до разграждане на левцин, както и до повишени нива на HMB. Приемането на суплементи, съдържащи HMB може да накара организма да забави разрушаването на жизнено важната мускулна тъкан.

20,00 лв.

CORE еластични бинтове за лакът от POW Performance Gear са изработени са от висококачествена подсилена еластична тъкан с широчина 10см и дължина 91см, осигуряваща максимална стабилност на лакътя.

90,00 лв.

Androx – Q12 е мощен тестостеронов бустер, съдържащ висока доза от мощния екстракт Testofen® и е разработен специално за хардкор спортисти, които търсят предимство пред конкурентите си.

64,00 лв.

Протеиновият микс за палачинки и гофрети е базиран на овесени ядки, обогатен с 40% чист суроватъчен протеин и яйчен протеин.

134,00 лв.

Expandrox XV3® е комбиниран продукт, който осигурява перфектна хранителна подкрепа по време на тренировъчната програма. Expandrox XV3® се състои от три фази, които се допълват и действат едновременно.

45,00 лв.

Рибеното масло е богато на омега-3 ненаситени мастни киселини, основно EPA и DHA. Това са незаменими мастни киселини, които тялото не може да произведе само.

50,00 лв.

The Prodigy Heavy Duty Dipping Belt is a great training aid to add size to your arms and lower chest by dipping more than your body weight.

43,00 лв.

Бета-аланин предлага ползи за голяма група спортисти и видове спорт, което го прави подходящ за употреба от хора, занимаващи се със спортове за сила и издръжливост.

109,00 лв.

JAKCOM B3 e смарт водо- и прахоустойчива фитнес гривна с уникалната възможност да се използва и като хендсфри слушалка за разговори посредство bluetooth връзка с мобилния телефон. Гривната включва множество функции: Час, Дата, Заряд на батерията, Педометър, Изразходвани калории, Изминато разстояние, Време на сън, Сърдечна честота, Алармен часовник,...

126,80 лв.

Благодарение на своите висококачествени съставки в оптимани дози SLIN-Rx на премиум бранда MUSCLE RAGE е най-ефективният продукт на пазара, който вкарва глюкозата директно в мускулите, имитирайки действието на хормона инсулин.

123,20 лв.

King Test на премиум бранда MUSCLE RAGE е един от най-ефикасните тестостеронови бустери на пазара, създаден с най-висококачествените съставки в оптимални количества.

119,80 лв.

Nattybol на премиум бранда MUSCLE RAGE представлява малко известния в България продукт Лаксогенин (5a-hydroxy-laxogenin) – растителен стероиден сапонин, който напълно натурално повишава азотния баланс и протеиновия синтез в организма, като успешно замества по-леките анаболни стероиди Анавар и Стромба.

117,60 лв.

REGENERATE на премиум бранда MUSCLE RAGE е уникален продукт, стимулиращ тялото по естествен начин да произвежда повече тестостерон и потискащ естрогена. Продуктът е специално създаден за следстероидна терапия, но може да бъде използван успешно от всеки един трениращ.

121,50 лв.

INTRA ELITE на премиум бранда MUSCLE RAGE е най-пълноценният продукт за възстановяване и енергия по време на самата тренировка, без никакви въглехидрати!

99,60 лв.

HYBRID на премиум бранда MUSCLE RAGE е върховна предтренирочвъчна / изгаряща мазнините формула, носеща много енергия и предизвикваща изключителна термогенеза.

108,00 лв.

ANNIHILATE на премиум бранда MUSCLE RAGE е екстремен естрогенен блокер, който придава релефен, твърд и плътен вид на мускулите.

130,00 лв.

Стенаболик (наричан също SR9009) всъщност е Rev-ErbA лиганд (Rev-ErbA е вид протеин в човешкото тяло, който е част от семейството на ядрените рецептори. При употребата му се наблюдава ускорено изчистване от мазнини, по – висока издръжливост и много други. Това е едно от най – новите открития във фармакологията и бързо набира огромна популярност сред...