Здравейте! Чудите се кой по дяволите е Богомил Йорданов? Поредният треньор, поредната надувка, поредният химик? Е, стига да сте достатъчно любопитни и да Ви се чете, ще Ви дам накратко нужната информация.

Израснал без баща и без нормални условия почти на улицата, мечтаех един ден да бъда като добрите и силни герои, които помагат на добрите хора. Участвал съм в нещо като улични банди и съм правил и лоши неща, но винаги исках да бъда по-добър. Започнах първо да тренирам карате още в 4-ти клас, а към 7-ми (през далечната 1998 г.) започнах да тренирам във фитнес зала. Не мислете, че тогава беше като сега! Имаше няколко зали в София и само два магазина за хранителни добавки, а в залата ходеха само наистина сериозни хора. Сега стана прекалено комерсиално и всякакви комплексари решават да се наблъскат с химия и да се издуят за един месец, за да се бият в дискотеките или да ги харесват изпадналите момиченца. Тогава бяха други времена, които за лошо или добро си отидоха. Никога не съм тренирал, за да ме харесват или да се бия, тренирал съм защото винаги съм обичал да го правя.

Малко след като започнах да тренирам, вече имах резултати и първото ми състезание беше още през 1999 г. на републиканското първенство по културизъм за младежи в Генерал Тошево. А от 2000-та започнах да участвам на силов трибой, който по онова време нямаше възрастови категории, нито имаше разделен турнир за хора без екипировка, поради което се налагаше да се състезавам с мъжете, които най-често имаха и стреч-фланелки, бинтове и други важни аксесоари. На около 17 години вече имах 270 кг. мъртва тяга, а на 18 за пръв път избутах 200 кг. от лежанка. Още на 15 започнах да работя във фитнес залата, в която тренирах, което ми помагаше да си изкарвам някакви пари и да се изхранвам. Отстрани винаги е изглеждало лесно и до ден днешен много хора ми завиждат, но истината е, че винаги е било трудно и съм се лишил от много неща, за да стигна днес до тук.  По-късно, когато завърших 12-ти клас, изпуснах една година, преди да запиша университет, защото не ме приеха в Софийския, а и нямах пари. След пропуснатата година вече поех рискове и успях да си отворя моя малка фитнес зала, както и да запиша да уча право в НБУ. През 2005-та година претърпях тежка автомобилна катастрофа, след която имах счупен таз с извадени тазобедрени стави, счупено и извадено рамо, спукан пикочен мехур, скъсано дебело черво, по-късно имах и проблеми с ретината, вероятно от удара и се наложи да премина и през лазерна операция на очите. Прекарах 2 месеца на легло в Пирогов и общо вече не съм сигурен колко операции съм имал, защото мина доста време, но в крайна сметка ме сглобиха и ме пуснаха от Пирогов с инвалидна количка. Това беше първото ми голямо разочарование, когато много хора ме изоставиха и мислеха, че ще остана инвалид. Но това още повече ме мотивира да се изправя и да тренирам отново. Резултатът беше балканска титла по културизъм за мъже през 2007-ма година и доминация на турнирите в края на 2008-ма година, когато спечелих и турнир „Мечката“ в Бургас.

След като се доказах, че мога да бъда шампион въпреки операциите, се оттеглих от състезанията и се отдадох на учене. Без частни уроци и учители сам се подготвих за няколко месеца и взех сертификат на Кембридж за Английски C1 ниво. След това продадох уредите и оставих залата, която бях държал, в миналото. След още предателства и премеждия започнах работа в Министерство на труда и социалната политика като експерт международни организации и международно сътрудничество. Година по-късно започнах юрисконсулт при частен съдебен изпълнител, където останах да работя почти 5 години, като през това време взех успешно изпит за помощник-съдебен изпълнител.

Междувременно, през 2014-та година имаше благотворителен турнир по лег, на който реших да участвам след 6 години пауза без никакви състезания. Без проблеми бутнах 202.5 кг., след което получих предложение от един сайт за фитнес да бъда онлайн треньор. Това доведе до завръщането ми по-сериозно към залата и участване на няколко турнира по културизъм, като направих 2 втори места, но така и не достигнах формата си от 2008-ма година. Участвах и на три поредни държавни първенства по вдигане от лег, като се класирах 3-ти и 2-ри, което впрочем не беше лесно, защото след като станах вицерепубликански шампион по вдигане от лег, известно време от болки в чупеното и вадено рамо едва си вдигах ръката до лицето. Разбира се, постарах се да не си личи след третия ми успешен опит на лежанката.

През тези години подготвях много състезатели и треньор, така че се чувствам горд, когато видя реклама на някой успешен треньор и знам, че аз съм го учил преди време как да се храни и как да тренира.

Докато ходех и на работа и тренирах и пишех статии, включително и за сп. „Мускули и фитнес“, започнах да се занимавам по-сериозно и с компютри нощно време, като се научих да създавам и поддържам различни уеб сайтове. Моят личен сайт е един от проектите, създадени от мен.

Всичко продължава до там, че след работата при съдебния изпълнител, работих за кратко и за GoDaddy, където се занимавах с техническа поддръжка на хостинг и на домейни, а след това ще си запазя развитието за по-натам, но разбира се, най-доброто винаги предстои.

За съжаление през тези години съм се нагледал на какви ли не треньори и треньорчета с почти нулев опит, но изкарали малко плочки или с химия, или от слабост, които правят некомпетентни и еднакви програми, но успяват да спечелят хиляди заблудени и отчаяни клиенти, които само гледат визията на своя фалшив герой. Изглежда лесно – някакви упражнения, пиле, ориз, картофи, салати и готово. Да, ама не е. Има различни тренировъчни методики, различни фактори при храненето, с които е необходимо един професионалист да се съобрази. Почти никой не се съобразява с индивидуалния елемент и това, че всеки от нас е различен от другите не само в лицето и по пръстовите отпечатъци, а и като метаболизъм, хормонален баланс, здравословно състояние, ежедневие и още много други фактори. Но каквото и да Ви кажа, Вие най-добре си знаете на кого да се доверите и на кого не. А пък и много люде си мислят, че разбират от всичко и не им трябва някой да ги учи на нещо, а после плюят, че резултати стават само с химия и т.н., просто защото те самите не знаят как да постигнат нещо повече.

Какво друго да Ви кажа – участвал съм в доста предавания, правил съм благотворителни семинари, в някой друг сериал ме викат от време на време, пиша стихове, чета книги, обичам да пътувам, преди малко свирех на китара. Свободното време засега все още е равно почти на нула, защото да си дошъл от улицата, да си бил в инвалидна количка, а после да си станал балкански шампион по културизъм и да се диплимираш право с 6-тици, след което пък да взимаш сертификати, да се занимаваш с уеб сайтове – изсиква време и отдаденост.

Знам, че зад гърба ми се говори какво ли не от хора, които не правят нищо в живота си или си висят по заведения и дискотеки и си пилеят времето, но не мога никого да спра. През целия ми живот съм се борил с предразсъдъците на кого ли не, най-вече заради постулата за „простия културист“ или „простия спортист“ или, че тия с мускулите са „женкари“ и какво ли не, като това ми е пречело и за работа и в личните отношения, но не мога да променя останалите, а само да се опитвам да бъда най-добрата версия на себе си.

Сега, ако ми кажете, че нямате време за тренировки или Ви боли нещо коремът или нокътя на палеца, по-добре се разкаряйте с тия оправдания. Реално всичко е възможно в този живот и ограничения няма. Ограниченията са в самите нас, а останалото са оправдания да си размърдаме дебелия задник. И не забравяйте, че скоро може да реша да отида на някое състезание отново, просто за да Ви покажа, че никога не е късно за някоя друга победа, докато междувременно работя, пиша програми, правя сайтове и изграждам следващата част от своята история!

YouTube-logo-full_color.png Моята история до 2012 г.

Ваш, 

Богомил Йорданов

 

ВРЪЗКИ С ИНФОРМАЦИЯ, РЕПОРТАЖИ И СТАТИИ ЗА МЕН:

 

 

ГАЛЕРИИ С МОИ СНИМКИ:

 
82155bf81b1d268886654191aed8e915.jpg

С приятели

5822f91f20b79078dbb6b4266d30ce44.jpg

Състезания

7ff291f29c3d5f8ea4f04a71318a834d.jpg

Семинари

364fe71aca419f1ef90ea90fe0d1b26c.jpg

В залата

8f6458f10822c97fe73dbeb3f68cf147.jpg

Други снимки

842b884bdf7079ad75681e03675434fa.jpg

Грамоти и дипломи